DIN PASIUNE PENTRU VINURI BUNE
PRODUCȚIE ȘI MEȘTEȘUG LOCAL

Lucaci16 – pe una din străzile liniștite din centru, care păstrează farmecul tipic bucureștean, se află o superbă casă ecletică, brăzdată acum de urmele timpului, construită în 1895. Aici sunt create vinurile Cramei urbane Lucaci 16. Inițial casa unei familii de negustori și ulterior școală de muzică, este un colț de oraș plin de povești – Mahalaua Lucaci, una dintre cele mai vechi din București, despre care vorbește Anton Pann în poeziile lui, ulterior parte a Cartierului evreiesc, unde se îmbină case vagon cu grădina, vile boierești și blocuri moderniste.

Cramă Urbană continuă tradiția locală a famillilor bucureștene de a produce vin în curțile acoperite de bolți de viță-de-vie ale caselor vechi din centrul orașului.

Nostalgici după zilele de toamnă în care familia se strângea în curtea casei să facă vinul și după bucuria de a oferi prietenilor acel pahar din producție proprie, am dus tradiția la nivelul experimentului cu vin de înaltă calitate.

Înconjurați de istorie și animați de tradiție, inovația este esența procesului nostru. În cramă folosim echipamente de vinificație profesionale și procese riguros controlate.

Aventura a pornit în 2012 cu 2 butoaie de vin roșu și a continuat an de an, creând o mică comunitate de oameni pasionați de vinul de calitate și dornici de a perfecționa vinul varietal.

În 2019, cu suficientă experiență pentru a împărtăși publicului larg vinurile noastre, am lansat Cramă Urbană Lucaci 16.

Prima cramă urbană din București! 

VII DIN ROMANIA. VIN DIN BUCURESTI.

VEZI VINURILE